2016. február 5., péntek

Ezt a 8 kiállítást ne hagyd ki idén!

Fantasztikusan jó kiállítások lesznek idén: meghódíthatjuk az űrt, hó végéig láthatjuk még a Csontváry-kiállítást, nyílik a Sörárium, és új múzeum+kilátó kombinációt is felfedezhetünk májustól. Az év kuriózuma a Modigliani-tárlat lesz, merengeni pedig a #moszkvatér kiállításon tudunk. Íme a legjobb 8!

A túlélő árnyéka - Az El Kazovszkij-élet/mű
Február 14-ig látható a Magyar Nemzeti Galéria nagyszabású életmű-kiállítása az orosz származású, de Magyarországon élő és alkotó El Kazovszkij festőművész, grafikus és jelmeztervező munkáiból. 

Február 13-án a kiállítás hatalmas zárópartival búcsúzik, melyen koncertek, tánc, költészet, performansz, s más előadások során is megemlékezhetünk a XX. század meghatározó képzőművészeti személyiségéről. 


Gateway to Space – Űrkiállítás
Január 15-től március közepéig látható a Millenárison az év sikersztorijának tűnő Űrkiállítás. Felfedezhetjük az űrutazás történetét és kipróbálhatjuk, milyen beleülni egy asztronauta székébe. 3000 négyzetméteren fantasztikus interaktív azaz birizgálható, működő, forgó dolgokat, kombinált dolgokat lehet majd megtapasztalni, kipróbálni. Többek között beléphetünk a MIR Űrállomásra is. 



A magányos Cédrus - Csontváry Géniusza
Már csak január 31-ig látogatható a modern magyar képzőművészet meghatározó alakjának életmű-kiállítása a Budai várban, a Honvéd Főparancsnokság épületében. A gigantikus anyag összesen 17 termet foglal el, melyben vendégfalakon kortárs művészek is helyet kaptak. 



#Moszkvater - Kiállítás a Kiscelli Múzeumban
Idén tavasszal nyílik a Moszkva tér (ma Széll Kálmán tér) múltját és jelenét, (sub)kulturális jelentőségét bemutató kiállítás a Kiscelli Múzeumban. Nem csak a közelmúlt, de a római időkig is visszatekintő tárlat beszédesen jeleníti meg mint népszerű találkozóhely, volt téglagyárként, sportpályaként vagy temetőként és még ki tudja hány funkciót ellátó mai tér történetét.



Modigliani-­tárlat és Picasso-kiállítás a Nemzeti Galériában
Főként a párizsi Musée Picasso-ból és más nagy európai múzeumokból érkeznek majd festmények Picasso festészetének 77 évét felölelő kiállításra, mely idén tavasszal nyílik. Ilyen nagy léptékű Picasso-tárlat több mint 20 éve volt Budapesten. 

A Picasso után (pontos dátum még nincs kitűzve) Amedeo Modigliani munkáiból nyílik életmű-kiállítás, mely a festő egész életművét megpróbálja majd átadni nekünk. A tárlat kuriózuma, hogy Modigliani-tárlat még sosem volt Magyarországon. 

Sörárium nyílik Szolnokon
Február 25-én nyílik meg Szolnokon a sörfőzés történetét bemutató- és sörtechnológiai interaktív kiállítás, melynek kuriózuma a látványsöröző lesz. 



„Gendzsi herceg nyomában" - Japán képen és írásban
Április 17-ig látogatható az Andrássy úti Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeumban. Aki szereti ezt a finom és aprólékos műfajt a burjánzó cseresznyevirágokkal, az semmiképpen ne hagyja ki ezt a történetileg is nagyon érdekes kiállítást. A múzeumban 200 műalkotást fedezhetünk fel: festményeket, fametszeteket, lakktárgyakat, kerámiákat és fotográfiákat is.



Hajó alakú múzeum Balatonföldváron
Májusban nyílik meg Földváron a balatoni hajózás történetét összefoglaló interaktív kiállítás - stílusosan egy hajó alakú épületben. A múzeum része egy panorámaterasszal bíró vendéglátóegység és egy kilátó is. A tavaszi Balaton átélését már kezdhetjük is ezzel az élménnyel.

Forrás: itthon blog

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése