2015. október 23., péntek

Ingyenes belépés a legjobb múzeumokba október 23.-án!

Ha nem utaztok el a hosszú hétvégére, több ezer forintot lehet azzal családilag spórolni, ha október 23-án múzeumba mentek. Ilyenkor ugyanis – mivel nemzeti ünnep – egy sor szuper múzeum ingyenes az egész családnak. Nézzük meg, mennyit spóroltok és mi a program a kedvenceinkben:
1. A Szentendrei Skanzenben Gyermek és Pásztorjátékok hétvégéje lesz, ahol a családi gazdálkodáshoz kapcsolódó tevékenységeket próbálhatjuk ki játékos formában. Lesz táncház tánctanítással, játékudvar és babaszoba kicsiknek, népmesék, óriásbútorok, rongybaba készítés, pásztorbot faragás, népi vetélkedők. Mindez szombaton és vasárnap 5.000 Ft, de 23-án, pénteken ingyenes.
2. A Természettudományi múzeumban a korallzátonyok csodás világába utazhatunk, megnézhetjük a dinókat, és egy sor érdekes fotókiállítást is. 5200 Ft helyett ingyen.
3. A Vasúttörténeti parkban mozdonyritkaságokra mászhatunk fel, a gyerekek kisvasútazhatnak, megnézhetjük a nosztalgiavonatokat az Orient csarnokban. Most 3200 Ft helyett ingyen.
Ingyenes még többek között a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari, az Iparművészeti, a Néprajzi, a Nemzeti, a Mezőgazdasági Múzeum, a Nemzeti Galéria, és számos vidéki múzeum. Érdemes előre érdeklődni, hogy mely kiállításokra vonatkozik az ingyenesség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése