2015. november 2., hétfő

Szakirodalom: este 9-kor még tévézik az elsős

Iskolába megy jövőre a fiam, ezért előfizettünk az óvodában terjesztett Panda Peti iskolás lesz sorozatra, hadd szokja a gyerek a klímát. A kezdőcsomagban található könyv az első osztályos olvasókönyvre hasonlít, és egyébként jól összeválogatott mesék, versek vannak benne.  Csakhogy rögtön a hatodik oldalon a kisiskolás életmód csúnya félreértésére bukkantunk.

Az Ébresztő című vers részletének illusztrációja egy kisgyerek napirendjének a fontosabb állomásait mutatja be, meglehetősen liberális felfogásban. A képen a kislány reggel hétkor ébred, majd délben ebédel, ez még rendben is van, reális lehet.

Ez után, délután egy órakor vidáman ugrókötelezik - csak üdvözölni tudjuk, ha ez valóban összejön a jelenlegi kisiskolásoknak. A tanulásról nincs kép, de ne legyünk szőrös szívűek, az élet nem csak a kötelességekről szól.
Elsősünk azonban a következő képen este kilenckor még tágra nyitott szemekkel ül a tévé előtt, ki tudja, mit nézhet, az arckifejezéséből ítélve lehet a nyolcadik utas a halál is, román szinkronnal. Szerencsére azonban a műsor nem zaklathatta fel túlságosan, mert éjjel tízkor már nyugodt arccal álmodik. Végül is a reggel hetes kelésig még van kilenc órája kialudni magát.

Nekem egyébként az volt a tervem, hogy – ha már ott van az óra a képeken, egy kicsit azt is tanulmányozzuk a gyerekkel, baja nem lehet belőle. Szerencsére, mivel nincsenek számok a számlapon (minek az egy óvodásnak!) ezt a tervet hamar feladtam, így nem kapott vérszemet a kisfiam, és nem kezdte el követelni a kilenc órai tévézést a fél kilences lefekvés helyett, a szakirodalomra hivatkozva.

Forrás: divany

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése