2015. szeptember 25., péntek

Kiránduljunk! Erzsébet kilátó Budapest

A hely, ahol Anna, Peti és Gergő is megfordult...Ha szeretitek Bartos Erika könyveit, biztosan találkoztatok azzal a történettel, ahol az Erzsébet kilátóhoz kirándult a család. Egy kellemes őszi nap nektek is remek lehetőség arra, hogy felkeressétek ezt a gyönyörű helyet a fővárosban:


A János-hegy a kilátó megépülése előtt is kedvelt kirándulóhely volt; a legenda szerint a hegy csúcsáról tiszta időben a Magas-Tátra csúcsait is meg lehetett pillantani. Nevének eredete – egy népmonda alapján – a törökverő Hunyadi Jánoshoz köthető, akinek itt Márta, egy szép görög leány megmentette az életét.
Erzsébet Amália Eugénia - gyakori becenevén Sisi - teljes német nevén Elisabeth Amalie Eugenie von Wittelsbach (München, 1837. december 24. – Genf, 1898. szeptember 10.) osztrák császárné, magyar királyné, Ferenc József felesége volt. Kora egyik legszebb asszonyának tartották. Egyéniségének és a magyarok iránt érzett szeretetének köszönhetően máig az egyik legnépszerűbb történelmi személy Magyarországon. Erzsébet a magyar történelem egyik jelentős alakja, a 20. században valóságos ikonná vált. A köztudatban szabadságvágyó, tragikus alakként él. Halála után példátlan gyász borult Magyarországra.


ELÉRHETŐSÉG, KAPCSOLAT ÉS NYITVA TARTÁS

Megközelítési információk: többféleképpen juthatunk el a kilátóig, amelynek közelébe vezet gyalogösvény, libegő. A gyermekvasút is a közelben található. Ez utóbbinak a János-hegy vagy Virágvölgy állomásától rövid erdei gyaloglással közelíthető meg a kilátó. A városból a leggyorsabb lehetőség a Széll Kálmán (Moszkva térről) sűrűn induló 90A jelzésű busz. Ennek Normafa végállomásától kényelmes, félórás erdei sétával juthatunk el a kilátóig.

A kilátó nyitva tartása: mindennap 08:00 - 20:00 óra között.

Forrás: hegyvidek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése