2015. július 26., vasárnap

Hogyan spóroljunk? Ruhavásárlás

Három gyerek és két felnőtt esetében tetemes költséget emészt(ene) fel a ruhavásárlás, ha mindenből újat vennék a gyerekeknek. Nagyon gyorsan nőnek, így ami tavaly nyáron még jó volt, azt az idén már biztosan nem tudom ráadni a gyerekekre.

Mivel két lányom és egy fiam van így nem mindent tudnak örökölni egymástól a gyerekek. A ruhák csak nagyon kis hányadát veszem üzletben - ott is csak akkor, ha jelentős leárazás van. Pl. nyár végén vagy télen. Ezeket az akciókat keresnünk sem kell, úton-útfélen találkozhatunk az üzletláncok akcióival. Általában olyan ruhákat veszek csak így a gyerekeknek, amiket színházba vagy más ünnepi eseményre hordhatnak. A hétköznapokon vagy az óvodában jobb szeretem ha nem kell aggódnom amiatt, hogy az új nadrág egy használat után tönkremegy, így leginkább használt de jó állapotú ruhákat adok rájuk.

A lányok szoktak kapni ruhákat - rájuk keveset kell költeni - , de mivel a családban nincs más fiú, így a kisfiamnak használt ruhásnál vagy különböző FB csoportokban más anyukáktól szerzem be olcsón a használt, de jó állapotú darabokat. Ezen elég sokat lehet spórolni. 

Amiből még újat veszek az a zokni és az alsónemű, ebből gondolom más sem igazán ad használtat a gyerekre. 

Ha új ruhát keresek megvannak a kedvenc helyeim, ahol leárazás idején körül szoktam nézni. Az egyik ilyen üzlet a Charles Vögele. Viszonylag sok üzletük van vidéken is, így nem kell messze menni. Hátránya viszont, hogy csak 92-es mérettől forgalmaznak gyerek ruhákat így egész kicsikre valót itt nem fogtok találni.

Charles Vögele

Néhány akciós darab a legutóbbi vásárlásból: A fiú pólók például 790 Ft-ba kerültek... (Ezek újak)






Másik nagy kedvencem a H&M, de itt sem vettem még soha semmit teljes áron. Ez az üzlet is megtalálható a városban, de most már országosan is elérhető, mióta megnyílt a webáruházuk. Az első regisztráció alkalmával ajándék kupont illetve ingyen szállítást is kaptam. Érdemes feliratkozni a hírlevelükre is, sokszor hirdetnek ingyen szállítást, amihez a kupon kódot email-ben küldik ki. 

Webáruház

Két darabos póló szett, amit H&M nyári leárazásán vettem a kislányomnak:



Képek: Saját

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése