2015. július 21., kedd

Nagycsaláddal az élet

Mivel nagycsaládosok vagyunk - 3 gyermeket nevelünk a férjemmel - essen erről is néhány szó.

A gyermekeink rengeteg örömet hoztak az életünkbe, de senki ne gondolja, hogy minden napunk csupa móka és kacagás. Mint minden családban nálunk is vannak jobb és rosszabb napok. 

Lehetőségeinkhez mérten igyekszünk mindent megadni a gyerekeinknek. Vidéken élünk, nem a fővárosban, így kicsit olcsóbb minden. 

A férjemmel mindketten dolgozunk, habár még kicsik a gyerekek. Kettő óvodás, egy pedig ősztől bölcsődébe jár. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a munkám egyben a "hobby"-m is. Van egy kis vállalkozásom, és nagyon szeretem. A saját magam főnöke vagyok, nagyjából heti 20 órát dolgozom. Emellett persze bőven jut idő a gyerekekre, háztartásra, blogírásra, egyebekre. Dönthettem volna úgy is, hogy főállású anya leszek, de akkor sok mindenről le kellett volna mondanunk a kieső bevételek miatt. 6 éve dolgozom magamnak, ami néha nem könnyű. Olykor jó lenne csak úgy semmit sem csinálni, de ha nem dolgozom, bevételem sincs. Az anyaságból pedig amúgy sem lehet szabadságra menni :)

Az utóbbi években, mióta itthonról dolgozom megtanultam jól beosztani az időmet, és igyekszem fennmaradó szabadidőnket jól és tartalmasan eltölteni a gyerekekkel. Hetekre, hónapokra előre igyekszem megtervezni mindent. Persze mindig kell legyen egy "B" terv is, hiszen bármikor közbejöhet egy nem várt esemény. 

Év közben színházba, moziba járunk ha jó az idő sokat vagyunk a szabadban. Kirándulunk, új helyeket fedezünk fel a környéken. 
A két nagy heti rendszerességgel jár táncórákra is, ez az ő saját döntésük volt nem mi döntöttünk helyettük. A gyerekekkel rendszeren angolozok is.  
Sokan azt gondolják, hogy a tartalmas élet kizárólag pénz kérdése, de ez nem igaz. Rengeteg olcsó, ingyenes lehetőség van. Ami nehéz, megtalálni ezeket. Rendszeresen követek az interneten különböző oldalakat és blogokat azért, hogy minél olcsóbban minél tartalmasabb és változatosabb programokat találjak. Ezen kívül soha nem veszek pl. teljes áron könyvet, ruhát vagy akár színház bérletet, viszont az elmúlt évek tapasztalatai alapján pontosan tudom mit mikor és hol érdemes venni. Figyelem a különböző akciókat is, és igyekszem ezeket ki is használni. Erről és sok minden másról is olvashattok majd itt a blogon.

Legyen szép napotok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése