2015. július 15., szerda

Itt a nyár! Szabadtéri programötletek 1.

Nyáron, ha az idő engedi, tartózkodjunk minél többet a szabadban a gyerekeinkkel.

Íme néhány ötlet, mit is csinálhatunk:

1. Nálunk nagy kedvenc az aszfaltkréta. Sok helyen beszerezhető nagyobb kiszerelés is, viszonylag olcsón. Aztán már csak keresnünk kell egy alkalmas helyet, és rajzolhatnak! Érdemes "játszós" ruhában kivinni a gyerekeket, hogy ne azzal kelljen foglalkozniuk, hogy milyen lesz a ruhájuk. Aszfaltkrétával felrajzolhatunk nekik ugróiskolát is, hogy megismerjék azokat a játékokat is, amiket mi játszottunk gyerekkorunkban.



2. Ha van a közelünkben park, vihetünk magunkkal egy plédet vagy akár piknik kosarat egy kis elemózsiával. Miután a kicsik jóllaktak, heveredjünk le kicsit, pihenjünk. Közben játszhatunk velük felhőnézős játékot. Ki mit vél felfedezni az égen. Ezt egyébként út közben, az autóban ülve is szoktuk játszani a gyerekekkel.



3. Majdnem minden városban találunk szökőkutat is, amiben fürdeni ugyan tilos, viszont van olyan játék, amit ettől függetlenül játszhatunk a gyerekekkel. Ehhez némi előkészület szükséges, de egy esősebb napon szintén jó program lehet otthon. Hajtogassunk színes lapokból különböző méretű papírhajókat a gyerekekkel, majd mikor jobbra fordul az idő, irány a szökőkút. A papírhajó úsztatás mindig nagy sláger. 

4. Szintén olcsón beszerezhető, és remek móka a "vízibomba". (Egy 20 db-os csomag nagyjából 200 Ft) Vigyünk magunkkal a színes lufikból, töltsünk meg egy nagyobb műanyag flakont vízzel, és gyerünk a szabadba! A gyerekekkel együtt töltsük meg a lufikat vízzel. Játszhatunk célba dobást is a lufival. Jelöljünk ki egy helyet, amit el kell találniuk és máris indulhat a játék! Figyeljünk arra, hogy másokat ezzel ne zavarjunk, ill. az eldurrant lufik darabjait mindenképp szedjük össze!

5. Szinén az olcsón beszerezhető kategóriába tartozik a buborékfújó és remekül elszórakoztatja a gyerekeket. 

További szabadtéri játék ötletek hamarosan a blogon, addig is kellenes nyarat mindenkinek!

Fotók: Saját


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése